, | Yıl: 2015, | Ay: Nisan
Editörler: Deniz Aydemir Döke, Elif Emir Öksüz
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Burak Sarı
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

14. Sayı: Nisan 2015 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@gmail.com

Merhaba Değerli Okuyucular,



Yine dopdolu bir sayı hazırladık sizler için. Bu sayımızda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla iki güzel çocuk temalı yazıya yer veriyoruz. İlki, Canan Çam Yücel’den. Aslında bu yazı, engelli bir çocuğun ağzından anne babalara yazılmış bir mektup. Engelli çocuğu olan anne babaların kesinlikle okuması gereken bir yazı. İkinci yazımız da konuk yazarımız Müjgan Bilgen Özen’den. Bu yazı da çocuklardan öğreneceğimiz çok şey olduğunun kanıtı. 23 Nisan kutlu olsun, engelli engelsiz tüm çocuklarımıza barış, güven, huzur içinde yaşanabilir bir çevre, ülke ve dünya bırakabilmek dileğiyle... diyor ve diğer yazılarımıza geçiyoruz.



Eylem Yurtsever bu sefer de rol modellerimize değinmiş. Pek de güzel yapmış. Bu vesileyle Sabriye Tenberken’e buradan selam edelim, sevgili Eylem’in idolü. Evet kimlerin kendine model aldığı biri var, kadınlar özellikle size soruyoruz? Nisan Mayıs ayı artık bir de sınav ayları demek oldu. Pınar Yavuz kanaması dinmek bilmeyen bir yaraya parmak bastı. Nedir bu engellilerin bu sınavlardaki adaletsizliklerden çektiği? Engin Albayrak ise “Pilli Gözlük” adlı yazısıyla bizlerle. Çok büyük ihtimal okumaya başladığınızda, hemen kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz çok sıcak ve samimi bir yazı. Burak Sarı bu ay işaret dilinden bahsediyor. Hay Allah bu çocuk kör değil miydi? Bir de sağır mı oldu yoksa? Evet işaret dili öğrenmek için sağır olmaya gerek yok. . Amacınız iletişim kurmaksa, neden öğrenmeyesiniz ki? Burak sırf istediği için, işitme engelli bireylerle iletişim kurabilmek için bu işe koyuldu, kimse ona ileride sağır olabileceğini söylediği için değil. Çok meşhur bir laf vardır hani, hemen hemen her yardım kampanyasının vazgeçilmez mottosu: “Hepimiz birer engelli adayıyız.” Elif Emir Öksüz bu cümlenin aslında ne söylemeye çalıştığını tartıştı bu ay. Geçen ay Pınar Yavuz, Samsung “Duyan Eller” reklamı hakkında bir yazı kaleme almıştı. Bu ay konuk yazarımız Mehmet Ali Döke aracılığıyla bu konuyu derinleştiriyoruz. Bu reklam başka neler söylüyor ve neleri söylemekten uzak?



Şimdi gelin biraz da sinema ve tatil moduna girelim. Bu ay Ankara Engelsiz Film Festivali var. Detaylı bilgi ve Züğürt Ağa betimlemesi için söz Gülcan Altun’da. Son olarak da çoktan tatilini yapan Engin Yılmaz bizlerle. Tatile çıkmak istiyorsunuz ama yanınızda illa ki bir gören olsun mu istiyorsunuz? Bu yazıyı bir okuyun bakalım. Hoş vakit geçireceğiniz biriyle tatile gitmekte bir sakınca yok elbette, ama ya peki başka bir görmeyenle başbaşa vakit geçirmek istiyorsanız?



Mayıs’ta görüşmek üzere EEEH ailesinden herkese sevgiler.

Sesli Dinle