, | Yıl: 2017, | Ay: Temmuz
Editörler: Deniz Aydemir Döke, Elif Emir Öksüz, Meral Sözen
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Burak Sarı
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

41. Sayı: Temmuz 2017 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@gmail.com

Yaz mevsiminin tam ortasından, Temmuz ayından, 41. sayımızla herkese merhaba!



Bir yaz günü düşünülebilecek ne varsa, sizlerle paylaşmak için buradayız.



Temel meselelerimizden biriyle başlayalım; yaşamın her alanında var olmamıza rağmen, ne kadar temsil ediliyoruz? Standart uygulamaların neresindeyiz? Pınar Yavuz'dan bize gülümseten haberler var.



Görünür olup olmamak deyince, Engin Yılmaz konuyu bu defa farklı bir açıdan irdeliyor ve aynayı bize çeviriyor, kendini sorgulamaya hazır olanlar için müthiş bir fırsat.



Mevsim yaz olunca denize girmek çoğumuzun gündeminde. Tam bu noktada Gülcan Altun hafıza defterinden bir anısını getiriyor bizlere ve uyarıyor.



Peki nasıl olacak bu iş? Bağımsız bir denize girme deneyimi mümkün mü? Bu soruların cevabı ve daha fazlası için Sevgi Mart'ın yazısını okumakta büyük yarar var.



İster tatil için olsun ister başka bir sebeple, tek başına bir yurt dışı yolculuğu yapmak önemli bir deneyim. Konuk yazarımız Beyza Ünal tekerlekli sandalyeyle yolculuk yapmanın inceliklerini ve en son yolculuğunu anlatıyor.



Bebek sahibi olmak; deneyimlerin en farklısı, tarifi en güç olanı olsa gerek. İster yüzeyde ister derinlerde olsun, çoğumuzun zihninin bir köşesinde yer tutan bir soruyu soruyor Elif Emir Öksüz; ve içten anlatımıyla bize bir bakış açısı kazandırıyor.



Deniz Aydemir Döke, bebek bakımına dair tüm tereddütleri ortadan kaldıracak bilgileri bizim için bir araya getiriyor ve ufkumuzu daha da genişletiyor.



Meral Sözen'in öyküsündeki yürüyüşe katılırsanız, bize özel gibi görünen sorunların genel bir zihniyet meselesi olduğunu düşündüren izlenimlerine eşlik edebilirsiniz.



Sorunlarımızın kaynağında nasıl sistematik yanlışlar varsa, çözümünde de uygun genel prensiplerin yeri var. Nasıl derseniz, Eylem Yurtsever'in uygulamaya değer önerilerine mutlaka kulak verin.



Son yazımızda da Bahar Yavuz'dan güzel haberler var. Belki siz de "Sesimiz Kitap" projesinin bir sesi olursunuz.



Dergimiz gibi dolu dolu bir ay geçirmeniz dileğiyle, Ağustos sayısında görüşmek üzere iyi okumalar.

Sesli Dinle