Toplam Okunma 0

Selam herkese değerli okuyucu, nasılsınız? Bizleri sorduğunuzu varsayıyorum, yanılıyorsam da gevezeliğime verin. Bizler iyiyiz işte, takılıyoruz öyle yağmurlu İzmir günlerinde. Ne yazsam diye düşünürken, kendi kullandığım uygulamalardan biri geldi aklıma: TWBlue…

TWBlue; Twitter’ı siteye gitmeden kullanmamızı sağlayan, Python ile geliştirilmiş, bir token kullanan, bilgisayarı fazla yormayan ve en son Haziran 2019’da güncelleme almış bir uygulama. Bu uygulama ile belirli kısa yollarla tweetler arasında dolaşabilir, kullanıcıları takip edip takibi bırakabilir, yeni tweet gönderebilir, trendleri takip edebilirsiniz. Daha fazlası da var gençler, merak etmeyin. Sadece yazıyı uzatmak istemiyorum, o kadar.

Şimdi gelelim uygulamanın kurulumuna. İlk önce
https://twblue.es/downloads/
adresine gidip, bir kez 5’e basıp “installer” başlığına gelelim. Bir kez aşağı ok yapıp, duyduğumuz linke tıklayalım.
not: altta, uygulamayı portable kullanmak için de indirebileceğimiz bir bağlantı var; ancak biz burada direkt kurduğumuzu varsayarak devam edeceğiz.

Kurulum adımları, standart uygulamalar gibi “next next” şeklinde gidecek. Uygulamanın Türkçe dil desteği de var, içiniz rahat olsun. Uygulamayı kurduktan sonra, Twitter hesabımızı tanıtmamız lazım. Uygulama kurulduktan sonra, karşımıza hangi platformda uygulamayı kullanmak istediğimizi, platformdaki kullanıcı adımızı soran bir iletişim kutusu gelecek. Burada Twitter’i seçip, Twitter’daki adımızı yazıp “tamam” ya da bir benzeri butona tıklayacağız.
not: Twitter kullanıcı adımız, twitter.com/ adresinden sonra yazanlar oluyor.

Şimdi bu adımı doğru yaptıysak, tarayıcımızda Twitter açılacak ve şifremizle kullanıcı adımızı yazacağımız bir alan gelecek. Gelmeyebilir de bu sizin önceden oturum açıp açmadığınıza bağlı. Giriş yaptıktan sonra, Twitter bizden TWBlue uygulamasına onay verip vermeyeceğimizi soracak. Onay verdikten sonra, Twitter ekranında bir kod göreceğiz. Bu kodu kopyalayıp, alt+tab yaparak TWBlue uygulama penceresindeki alana girip enter yapalım.

Yukarıdaki adımı da doğru bir şekilde yaptıysak, o zaman gelin artık temel kısa yollarla uygulamayı kullanmayı görelim. Burada temel kısa yolları vereceğim, ama zaten aşağıdaki kısa yol yöneticisinin kısa yolundan siz istediğiniz kısa yollara ulaşabilir, uygulamanın marifetlerini daha yakından tanıyabilirsiniz.

  • Bufferlar arasında dolaşmak için alt+Windows+sağ ya da sol oklar;
  • Bufferlar içindeki tweeterler arasında dolaşmak için alt+Windows+aşağı ve yukarı oklar;
  • Kısa yol yöneticisini açmak için alt+Windows+k (burası, tüm kısa yolları görebileceğimiz veya değiştirebileceğimiz bir alandır);
  • Yeni tweet bildirimlerini otomatik sesli okutmak için alt+Windows+e;
    Twitter’da arama yapmak için alt+Windows+- (arama yaptıktan sonra, arama sonuçlarının listelendiği yeni bir buffer açılır);
  • Yeni tweet: alt+Windows+n;
  • Yanıtlama: ctrl+Windows+r;
  • Retweet: alt+Windows+shift+r;
  • Uygulamanın genel ayarlarını açma: ctrl+Windows+alt+o;
  • Ve daha nice kısa yol…

Burada “buffer” kavramını bi açıklamak gerekiyor sanırım. Buffer, sizin belirli kategorilerdeki tweetlerinizin listelendiği alan. Örneğin takipçilerinizin listelendiği buffer’da takipçilerinizi, arkadaşların listelendiği buffer’da arkadaşlarınızı, ana sayfa buffer’ında da size gelen son tweetleri görebilirsiniz.

Evet gençler, bir uygulamayı daha tanıtmış bulunduk. Bu yazıyı, uygulamanın tamamını anlatarak istediğim kadar uzatabilirim; ancak o kadar uzatmanın faydasız olacağını düşünüyorum. Ana mantık, kısa yol düzenleyiciden bakıp değiştirmek ya da o tuşları öğrenmektir. Ancak önemli bir not düşmemde fayda var: internet sitelerinde ya da sanal imlecin ya da tarama modunun açık olduğu uygulamalarda, TWBlue kısa yollarını kullanmak için insert ya da Nvda tuşuna da basmanız gerekiyor. Yani kısa yol alt+Windows+aşağı ok ile tweetler arasında dolaşmak istiyorsanız ya masaüstüne falan geleceksiniz ya da insert+alt+Windows+aşağı ok tuşlarına basacaksınız.

Eveeeeeet, bu ay da bizden bu kadar. Önümüzdeki ay hep birlikte görüşmek üzere, seviyorum sizleri…


Sesli Dinle

Yorumlar

Bu yazı için henüz yorum yok.