, | Yıl: 2017, | Ay: Eylül
Editörler: Deniz Aydemir Döke, Elif Emir Öksüz, Meral Sözen
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Burak Sarı
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

43. Sayı: Eylül 2017 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@gmail.com

EEEH Dergi’den herkese merhaba,



 



Merak ve keyifle okuyacağınız 43. sayımızla karşınızdayız. Yaz rehavetinden çıkmaya çalıştığımız bu ay dergimizde, sizleri de harekete geçirebilecek çok ilginç paylaşımlara yer verdik.



 



Hemen müthiş bir analizle başlayalım. Sevgili Engin Yılmaz’ın öğrencileri bu ay dergimizde konuk yazarlarımız oldu. Toplumun engelliliğe ilişkin olumsuz bakış açısını meydana getiren çok somut bir örneği incelemek ister misiniz? Engelliliğin bu denli doğrudan hedef alınması sizi de şaşırtacak.



 



Engellilere yönelen olumsuz bakış açısının, olumsuz davranışlara da dönüşmesi beklenmeyen bir durum değildir herhalde. Sevgi Mart geçen ay detaylarını sunduğu, engellilere yönelik kötü muamele hakkındaki raporu yorumluyor bu ay bizlere.



 



Sıradan olanı olağanüstü karşılayıp, tepki verilmesi gerekenlere de kayıtsız kalan toplumun çoğunluğuna karşı, Meral Sözen sıradan bir günün sıra dışı izlenimlerini paylaşıyor.



 



Uzaklarda bir yerlerde de olsa, “iyi şeyler de oluyor” demek isterseniz Elif Emir Öksüz’le bir gezintiye çıkalım.



 



Bir güzel faaliyet de ülkemizden! Herkesin, yaşamının bir yerine dâhil etmesi gereken bir etkinlik spor. Konuk yazarımız Abdurrahman Aydın, engellilerin spor alanında ihtiyaç duyacağı her türlü bilgiyi sunuyor bize.



 



Çılgınca bir hayalin nasıl gerçekleştiğini öğrenmek isterseniz, konuk yazarımız Bilge Özel’in eşsiz deneyimine kulak verin mutlaka.



 



Ayakları yere basmak isteyenlerdenseniz hatırlatalım, Eylül ayı geldi ve önümüz kış. Gülcan Altun öyle bir turşu tarifi veriyor ki, açken okunduğunda nelere sebep olabileceğini öngöremiyoruz.



 



Önümüzdeki sayıda görüşmek üzere, herkese iyi okumalar.

Sesli Dinle