, | Yıl: 2018, | Ay: Şubat
Editörler: Deniz Aydemir Döke, Elif Emir Öksüz, Meral Sözen
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Burak Sarı
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

48. Sayı: Şubat2018 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@gmail.com

Merhaba sevgili okurlar,



Tam dört yılı geride bıraktığımız yeni sayımızla karşınızdayız. İçimiz kıpır kıpır. Hem heyecanlı hem gururluyuz. Bu duyguları bize yaşatan siz okurlarımıza teşekkür ederek dergimizin bu ayki birbirinden güzel yazılarını takdim edelim.



Sizlere bu derginin ulaşmasını sağlayan bilgisayar kullanımı için geçmiş yıllarda körlerin verdiği mücadeleyi öğrenmek istiyorsanız konuk yazarımız Habil Bozkurt’un yazısını okumadan geçmeyin. Canan Çam Yücel ise yol kat edilmesi gereken bir başka mücadele alanına dikkat çekiyor. Erken tanı ve erken müdahale. Engelli bir çocuğa sahip aileler mutlaka okumalı. Ya engel sonradan oluşursa? Hayata mı küseceğiz yoksa var olmak için yeni yöntemler keşfederek bağımsız bir yaşama sahip mi çıkacağız? Merak edenler buyurun Engin Yılmaz’ın yazısına. Peki deneyimlediğimiz ve yeni olan durum engellilik değil de annelik ise? Engelli bir anne bu süreçte ayrımcılığa uğruyor mudur dersiniz? Cevabı Elif Emir Öksüz’ün yazısında. Sırada, güçlendiren bir başka yazı daha. Kendini kabul, zorlukların üstesinden gelmenin ve hayattan tat almanın ilk adımı. Nasıl mı oluyor? Meral Sözen’in yazısını okumadan geçmeyin. Peki mutfakta bağımsız bir yaşamın keyfini sürmek için ne yapıyoruz? Murat Kefeli’nin yazı dizisine kaldığımız yerden devam ederek lezzetli bir dünyanın kapılarını aralıyoruz.  Yemek yemek güzel de ah şu kilolar olmasa. Sevgi Mart şifa veren yazısıyla bizlerle bu ay. Yazarımızın önce kararlılığı, sonra erişilebilir bir telefon uygulamasının yardımıyla başardığı kilo verme hikâyesi sizlere ilham kaynağı olacak. Hazır kilo vermek demişken yürüyüşe çıkmaya ne dersiniz? O halde konuk yazarımız Merve Deniz Paker’le İstanbul’u gezelim. Ama bu iş öyle pek kolay olmayacak, sizi şimdiden uyaralım. E dışarı çıkmışken erişilebilir bir müzeye gitmek de güzel olur değil mi? Böyle bir müzenin hazırlık çalışmalarını dinlemeye ne dersiniz? O zaman bir başka konuk yazarımız Olcay Aşçı’nın yazısı sizlerle.



Bu zamana kadar bize eşlik eden tüm okurlarımıza selam eder, bir sonraki sayıda görüşünceye kadar keyifli okumalar dileriz.

Sesli Dinle