Değerli Engelsiz Erişim takipçileri,

 

 

 

Bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkisi altına alan covid19 pandemisi sebebiyle artık gelenekselleşen Selen Özel Bilgi Yarışmamızın on üçüncüsünü  bu yıl bahar sezonunda gerçekleştiremedik. Ancak 2020, tarihte bu ünvanlı da kalamazdı bizim için. Düşündük taşındık ve markalaşan yarışmamızı online yapmaya karar verdik. Engelsiz Erişim'in yine vazgeçilmez organizasyonlarından biri olan Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali’yle 13. Selen Özel Bilgi Yarışması’nı aynı haftada birleştirdik!

 

09.11.2020 tarihinde tek oturum şeklinde yapacağımız ön eleme turu sonrası katılımcı grup sayısının yarısı ile 15.11.2020 tarihinde final turunu gerçekleştireceğiz.

 

Eğer siz de genel kültürünüze  minik bir katkı  yapmak, birlikte olmanın coşkusunu hep birlikte paylaşmak isterseniz, 09-15 Kasım 2020 tarihlerinde yarışmamıza davetlisiniz. Üstelik bu yıl mekandan bağımsız olarak "siz her neredeyseniz biz oradayız".

 

Yarışmamızı, zoom platformu üzerinden sizlere ulaştıracağız. Yarışma süresince, tüm grup üyelerinin kamera, hoparlör ve mikrofonlarının açık olmasının zorunlu olduğunu, grupların  yalnızca bilgisayar üzerinden yarışmaya katılabileceklerini önemle hatırlatmak isteriz. Mobil cihazlardan yarışmaya katılım sağlanamamaktadır.  

 

Önceki yıllardan pek çoğunuzun çok iyi bildiği gibi yarışma gruplarımız üçer kişiden oluşur. Bu yılki grup sayımızı 18 olarak belirledik.  Kontenjanlar kısa süre içinde dolacağından acele etmenizi öneririz.

 

Başvuru yapmadan önce, bu yıla özel şartnamede yapılan değişiklikleri,  Yarışma kuralları, sorulacak soruların içerikleri, ön eleme ve final oturumlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler için
 2020 Yarışma Şartnamesini
dikkatle incelemenizi önemle rica ederiz.

 

 

 

Başvurunuzu,
2020 Selen Özel Bilgi Yarışması Grup Başvuru Formu
üzerinden bize ulaştırabilirsiniz

 

Eğer 3 kişilik bir grup oluşturamıyorsanız, bireysel olarak da başvuru yapabilirsiniz. Bunun için yarışma sekreterimiz Demet Budak'a
demetbudak25@gmail.com
e-posta adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

 

Yarışma organizasyonuna ilişkin farklı konularda yardıma ihtiyaç duymanız halinde, yine yarışma sekretaryamızın yürütücüsü Demet Budak ile yukarıdaki e-posta adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

 

 

 

Dereceye giren grupların alacağı ödüller ve bir “Selen Özel” klasiği olan “Seyirciye Sor” ödülleri ise ileri bir tarihte ayrıca duyurulacaktır.

 

Hazırlıklarımızı büyük bir heyecan ve dikkatle yürütüyoruz. Hiçbir sorun çıkmaması için ince ince bütün detayları gözden geçiriyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen online ortamda yarışmamızı ilk kez yapacağımız için doğabilecek muhtemel aksaklıklardan ötürü şimdiden özür diliyoruz.

 

 5 Kasım’a kadar sürecek başvurularımız an itibariyle başladı. Haydi, bu heyecana ortak olmak için oluşsun gruplar! 

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı