- Ayça Balcı, Engin Yılmaz
- Duyuru ve Haberler
- 26 Aralık 2012 Çarşamba
- Toplam Okunma: 9
Eğer okuldaki arkadaşlarınız nöbet tutarken sizi evinize gönderdilerse, sınavda şekilli bir soruyu yapıp yapamayacağınızı size sormadan es geçtilerse, çalıştığınız ortamda sahip olduğunuz onca beceriye rağmen yapılan bir toplantıya çağrılmak yöneticinizin aklına bile gelmediyse, kardeşinizi sokağa gönderirken siz istemenize rağmen gidemediyseniz, sokaktakiler sizin gideceğiniz yeri sizden daha iyi bildiklerini düşündülerse, böyle bir çalışma belki de hayatınızı değiştirmek yolunda önemli bir dönemeç olabilir.
Dünyada olumsuz deneyimleri, düşünceleri, duyguları olan sadece siz olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? İçinde bulunduğunuz zorluklar derin dostluklar kurma olasılığınızı mı azaltıyor? Kendinizle benzer durumu paylaşan ve aynı yoldan geçmiş kişiler tarafından en iyi biçimde anlaşılabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?
İşte tam da bu sebeple; paylaşım grubumuzda diğer üyelerle karşılıklı ve samimi paylaşımlara olanak tanıyan ve bunların cesaretlendirildiği bir toplumsal ortam oluşturmak istiyoruz.
Hepimiz zaman zaman, içinde yanlış anlamaların, acı veren deneyimlerin olduğu toplumsal ilişkiler yaşıyoruz.
Toplumun genel yapısı çoğu kez tamamen açık bir iletişime izin vermiyor. Bu da duygularımızı bastırmamıza ve içimize atmamıza neden oluyor ve anlaşılamadığımızı düşünüyoruz.
Grubumuz, bağımsız hareketi olsun olmasın, okula gitsin gitmesin, çalışsın çalışmasın, görme düzeyi hiç olmayan ya da kısmen olan herkese açık. Tek değilsiniz, bu süreç hepimiz için bir büyüme süreci olacak.
Birbirimize destek, güven, öneri ve anlayış sunacağız. Diğer üyelerin önemli olaylar hakkındaki görüşleri doğrultusunda, davranışlarımızın önemli yönlerini, kendi gücümüzü, sınırlarımızı ve görüşlerimizi tekrar gözden geçirip diğer insanların istemediğimiz tepkilerine yol açan nedenleri keşfetmeye çalışacağız.
Paylaşım grubumuz yalnızca samimi bir şekilde kendini açma silsilesiyle sonlanmıyor, aynı zamanda, kişinin hem kendi hem de diğer grup üyelerinin deneyimlerinden yola çıkarak yaşadıklarını farklı bir açıdan görmesini sağlıyor. Buna paralel olarak, kişinin yaşadığı veya başkaları tarafından yaşanmış olaylarda, yapabileceklerinin olduğunu fark etmesine ve çözüm noktasında daha fazla sorumluluk alabilme becerisini kazandırmayı hedefliyor.
Paylaşım grubumuz 10 katılımcı ve 2 grup moderatörüyle birlikte birer saatlik 10 oturumdan oluşuyor. Oturumların haftada bir gerçekleşmesini planlıyoruz. Grup paylaşımlarımıza Mart 2013 ortalarında başlıyoruz. Sizler de paylaşım grubumuzda bizlerle olmak ister misiniz? Bunun için grup moderatörlerimiz Ayça Balcı ve Engin Yılmaz’la aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak irtibata geçebilirsiniz. Katılımcı sayımızın 10’u geçmesi durumunda katılamayacağım diye üzülmeyin, çünkü bu paylaşım grubunu mart ve eylül olmak üzere her yıl en az iki kez gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Paylaşım grubumuza aday katılımcılarımızla moderatörler ön görüşme gerçekleştirerek, ilk paylaşım grubunu belirleyecektir.
Paylaşım grubumuzda gizlilik, güven ve devamlılık esastır. Bu ve benzer grup kurallarımız ön görüşmelerde adaylarımızla birebir paylaşılacak. Hadi, güçlerimizi birleştirip başa çıkamadıklarımızın üzerine beraberce gidelim.
Ayça Balcı: Paylaşım Grubu Moderatörü
Tel: 0535 832 23 96
e-posta:
Engin Yılmaz: Paylaşım Grubu Yardımcı Moderatörü
Tel: 0532 552 1140
e-posta: