Sayımıza ulaşmak için

109. Sayı: Mart 2023

Bağlantısına tıklayın.

Bakalım yeni sayımızda neler var?

Sayı: 109

Mart 2023

Editör: Burak Sarı

Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel

Web Sorumlusu: Kadir Ahıska, Ramazan Derin

Web Teknik Destek: Burak Sarı

Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

İletişim Bilgileri:

Web: http://eeeh.engelsizerisim.com

E-posta: eeehdergi@engelsizerisim.com

Facebook: www.facebook.com/eeehdergi

Twitter: www.twitter.com/eeehdergi

Youtube: www.youtube.com/channel/UCYxPXyFBI1mOlsPKTcuFafw

Editörden

Buruk bir bahar sayısıyla size sesleniyoruz sevgili okurlar. Şubat ayındaki facianın acısı hala yüreklerimizde. Facianın tazeliğini yitirmesi, bizlerin faciayı unutup kendi normalimize dönmemize neden oluyor. Ama unutmayalım ki aradan bir ay geçse de bölge insanı hala daha o gecenin etkilerini yaşıyor. Okuyucularımızı bölge insanıyla dayanışmayı ihmal etmemeye çağırarak bu ayki sayımıza başlıyoruz.

“Kalbin Müziği” adlı yazının çevirisinde, bir etkinliğin ve bir eğitimcinin kişinin hayatını nasıl yönlendirebileceğini gösteriyor Ali Çolak.

Kalbin Müziği - Yazar: Ali Çolak

Bu sayfalarda Can Deniz Balkaya’yı bilişim yazılarıyla görmeye alışkınız. Fakat “Kırık Çember” yazısında, insan gönlünün kah baharın o isyankar coşkusuyla estiği, kah ümitsizliğin hazanına kapıldığı türlü türlü hallerini hikayet ediyor bize.

Kırık Çember - Yazar: Can Deniz Balkaya

Kör bir yetişkin için kitaplara erişim ne kadar Önemliyse kör bir anne veya baba için çocuğuyla beraber bir kitabı paylaşmak o kadar önemli. Dilek Başar Açlan bize TRT Çocuk Kitaplık uygulaması ile bunun nasıl yapıldığını, uygulamanın erişilebilirlik yönünden avantajlarını ve dezavantajlarını anlatıyor “Hışırdayan Sayfalar, Konuşan Kitaplar” adlı yazısında.

Hışırdayan Sayfalar, Konuşan Kitaplar - Yazar: Dilek Başar Açlan

Aralık ayında başlattığı “Erişilebilirlik Nedir?” yazısını bu ay devam ettiriyor Gülcan Altun ve bize erişilebilirlik hakkında bazı ipuçları ve daha fazla bilgi edinebileceğimiz kaynaklar veriyor.

Erişilebilirlik Nedir 2 - Yazar: Gülcan Altun

Özellikle çarpık yapılanmanın ve sürücülerin trafik kurallarına uymadığı ülkelerde körlerin kendi başlarına karşıdan karşıya geçmeleri pek çetin oluyor. Ama bazen bağımsızlık isteğimiz bizi bu tür tehlikeleri göze almaya sevk ediyor. Bu konudaki deneyimlerini ve çekincelerini bize “Hayattayız Nihayet“ adlı yazısında aktarıyor konuk yazarımız Habil Bozkurt.

Hayattayız Nihayet - Yazar: Habil Bozkurt

Şekilcilik ve sağlamcılığın nasıl birbirlerini beslediklerini ve birinin azalmasıyla diğerinin de azalacağına dair umutlarını anlatıyor Nurşen Korkmaz “Eşantiyon Ayrımcılık” adlı yazısında.

Eşantiyon Ayrımcılık - Yazar: Nurşen Korkmaz

Konuk yazarımız Sarper Arıkan “Bir Programcının Günlüğü” serisini devam ettiriyor bu sayıda, “Bir Programcının Günlüğü: Geliştirme Ortamı ve Bilgisayar Tercihi” adlı yazısında bir programcının geliştirme ortamını düzenleyip işletim sistemini seçerken neleri dikkate alması gerektiğini bize anlatıyor.

Bir Programcının Günlüğü: Geliştirme Ortamı ve Bilgisayar Tercihi - Yazar: Sarper Arıkan

“Bir Konserin Düşündürdükleri” başlıklı yazısında Sevgi Mart Göcen, birçoğumuzun benzerini yaşadığı farklı muamele görme anısını aktarıyor ve kafasında dolaşan deli soruları sayfaya döküyor.

Bir Konserin Düşündürdükleri - Yazar: Sevgi Mart Göcen

Bu aylık da bizden bu kadar sevgili okurlar. Bir sonraki sayımızda yine dopdolu içeriklerle buluşmak dileğiyle.