Değerli Dostlar. Festivalimiz 15 Ekim’de start alıyor. İşte birinci gün programı

Saat 12:00’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs meydanında buluşuyoruz. hep birlikte Bastonlarımız, Ellerimiz ve seslerimizle önce Hey belediye baksana deyip, Beyoğlunda dizleri berliyoruz.

Sonra Sokaktan başlayan medeniyetle ibretlik marşını söylüyoruz. ÖSYM olmadan engellenme ne demek anlatılabilir mi? Tüm bunlara bir de erişilebilirlik sözümüzü ekleyerek hep birlikte baston ritm grubumuzla kamu oyuna haykırıyoruz, Eşit, Erişilebilir, Engelsiz Yaşam, Bunun için bütün kavgam.

Ve saat 14:00’da değerli Emektar Hocamız Halil Köseler, Bastonun Dünü, bugünü ve önemi üzerine bir seminerle aydınlatıyor bizi. Garanti Kültür Merkezi 4 nolu Seminer salonuna bekliyoruz Herkesi.

Peki Kimdir Halil Köseler? Hangi Özelliğinden bahsetmeli ki? Altı Nokta Sesli Kütüphanesini o kurdu desek başka söze hacet kalır mı? İşte Halil Hocamızın hayatından kısa bir kesit.

1949 yılında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. İlkokulu, Gaziantep, Ortaokulu Ankara körler okulunda okudu.  Ankara’da Kurtuluş lisesini bitirdikten sonra, 1973 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünden mezun oldu. Bir yıl Gaziantep körler okulunda, 24 yıl Ankara’da Mitat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulunda öğretmenlik yaptı. Görme Özürlülerin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla, körlerle ilgili dernek, federasyon, konfederasyon düzeyindeki örgütlerde aktif yöneticilik yaparak önemli hizmetlerde bulundu.

Avrupa Körler Birliği Ve Dünya Körler Birliği gibi uluslararası örgütlerde Türkiye delegesi olarak ülkemizi temsil etti. Avrupa Körler Birliğinde  Eğitim ve kültür komisyonu üyesi olarak görev yaptı.  1997 yılında Altı Nokta Körler derneğine ait breyl ve sesli kütüphanenin kuruluşunu gerçekleştirdi.

Türkiye Körler Federasyonu Uluslararası ilişkiler sekreteri olarak 1998 yılında yurtdışından 13 yabancı konuşmacının katılmış olduğu Uluslararası özürlüler eğitim sempozyumunu organize etti. Görme özürlüler için çıkarılan sesli ve yazılı dergilerde yayınlanmış çok sayıda özgün makaleleri, raporları ve çeviri yazıları vardır.Görme özürlülerin kullandığı Breyl yazı sistemini bulan Louise Braille’in hayatını ingilizceden Türkçeye çevirmiş ve bu kitap Türkiye Körler Vakfı tarafından bastırılıp yayınlanmıştır.

2009-2014 yılları arasında Çankaya belediye meclisi üyeliği Yapan Halil Köseler, Evli ve iki çocuk babası

 

Akşam Yeterli Sayıda kişiye ulaşabilirsek saat 19:00’da İstiklal Caddesi Tranvay Durağında buluşup Baston ritm şarkılarımızı bir daha dillendireceğiz.

Beyaz Baston Festivali Başlıyor, Duymayan kalmasın!

 

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı