Yılın son sayısından hepinize merhabalar değerli dostlar. Bu olağanüstü günlerde hala ayakta kalmaya çalışarak yayınlarımıza devam etmeye gayret ediyoruz. Bu sayımızda da birbirinden çekici ve ilginç yazıları karşınızda bulacaksınız. Çok hoş deneyim ve haber paylaşımlarımız da var, çok çok akıcı hikayeler de. Bizce başına oturduğunuzda bitirmeden kalkamayacağınız bir ay oldu. İşte yeni sayımıza ulaşacağınız bağlantı:

EEEH Dergi 34. Sayı, Aralık 2016

Gelin daha fazla gevezelik etmeyip, sözü editörümüz Elif’e bırakalım, bakalım neler yazmış bu güzel sayıyla ilgili.

 

EEEH Dergi

Eşit, Erişilebilir, Engelsiz Hayat

 

Sayı: 34

Aralık 2016

Editörler: Elif Emir Öksüz, Deniz Aydemir Döke.

Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Pınar Yavuz.

Web Sorumlusu: Burak Sarı.

Ses Teknik Destek: Engin Albayrak.

Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği.

 

İletişim Bilgileri:

 

Web: http://eeeh.engelsizerisim.com

E-posta: eeehdergi@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eeehdergi

Twitter: www.twitter.com/eeehdergi

 

 

 

Editörden

 

2016 yılının son sayısından hepinize merhaba değerli okurlar,

 

Bu sayımıza, parmak basa basa hala kanamasını durduramadığımız bir yarayla, ÖSYM’nin sınavlarda engellilere yaptığı ayrımcılık hakkında bir yazıyla başlıyoruz. Oğuzhan Al elektronik yabancı dil sınavlarıyla ilgili ÖSYM savaşlarında gelinen son noktayı ve süreci bizlerle paylaşıyor.

 

Hepimizin Ortak Hayali: Elektronik Ortamda Sınav

 

 ÖSYM bizi sınavlarına almaya dursun, birileri doktoralar bitirip üniversitelerde ders bile veriyor. Bu da nasıl olur demeyin, başarıya giden yoldaki bazı taşların sırrını Engin Yılmaz’dan dinleyin. Bir üniversite hocası olarak, Engin hangi körcül yöntem ve teknolojilerden yararlanmış bilmek ister misiniz? O zaman bu yazıya kulak verin.

 

Ders Anlatımlarımda Destekleyici Teknoloji Kullanım Deneyimlerim

 

 Hazır konu eğitime gelmişken, işin rehberlik kısmına da bir değinelim. Konuk yazarımız Şeyma Büyükurvay’dan engelli öğrencileri rehberlik hizmetlerine dâhil etmenin yollarını öğrenelim.

 

Herkes İçin Rehberlik

 

 Öğrenilecek, öğretilecek, paylaşılacak ne kadar çok şey var engellilik alanında. Bu düşünceye katılan Hacettepe ve İstanbul Üniversiteleri, Kasım ayında  ortaklaşa, Birinci Engellilik Araştırmaları kongresini düzenledi. Canan Çam Yücel kongreyi sizler için izledi ve yazdı. Orada olamayanların, okuduklarında kongreye gitmiş kadar olacakları bu yazıyı sakın kaçırmayın.

 

Bir Kongrenin Düşündürdükleri

 

 Bu güzel organizasyonun ardından başka bir güzel haber verelim sizlere. Köpekleri sever misiniz? Peki ya rehber köpekleri? Pınar Yavuz bu ay bizlere Rehber Köpekler Derneği hakkında bilgi veriyor. Kim bilir belki Zeynep Yılmaz’ın rehber köpeğiyle Moda sahillerinde gezme hayallEri gerçek oluyordur.

 

Rehber Köpekler Derneği

 

 Başka bir umut verici yazı da yeni yazarımız Bahar Yavuz’dan. Bahar bundan sonra yazılarıyla EEEH dergide bizlerle olacak. Kendisine hoş geldin diyor ve Litvanya’daki deneyimlerine kulak veriyoruz. İşte körcül bir eğitim böyle olur.

 

Vilnius'da Kar Altında Dokuz Gün: Farklılığın Rahatlığında Tecrubeler

 

 Yeterince olumluluk depoladıysanız eğer, biraz daha kanayan yaralara parmak basmaya devam edelim. Burak Sarı hepimizin maruz kaldığı “övülmeyecek şeyin övülmesi” durumlarından dem vuruyor. Nedir sahi bu insanlardaki kendini beğenmişlik?

 

Toplumsal Narsizm

 

İnsanlar kolay değişmiyor, toplumlar hele hiç kolay değişmiyor. Her yıl 3 Aralık “kutlanıyor”, yaşasın engellilik. Engelliler çok yaşa. Konuk yazarımız Fatih Aktaş 3 Aralık Dünya Engelliler gününü anlatıyor.

 

3 Aralıkta Engelsizler Engelli Olacak

 

 Meral Sözen su gibi akan, bir dikişte bitireceğiniz bir yazıyla bizlerle. Sahi hiç mi öğrenemeyeceğiz birlikte yaşamayı?

 

Apartmandan Sesler

 

Yeni yılda eşit, erişilebilir ve engelsiz bir hayat sürdürmenizi dileriz. Bizi okumaya yeni yılda da devam edin. Siz okudukça biz varız. Herkese keyifli okumalar.

 

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı