- EEEH (Eşit, Erişilebilir, Engelsiz Hayat Dergisi)
- 15 Ağustos 2014 Cuma
- Toplam Okunma: 2
Değerli Dostlarımız, Ağustosun bu sıcak günlerinde Altıncı sayımızla karşınızda olmaktan çok mutluyuz. Zaman Akıp gitmiş ve EEEH Dergi çıkmaya başlayalı tam altı ay olmuş, yani yarım yıl. Dergimize gösterdiğiniz ilgi ve desteğe tekrar teşekkür ediyoruz.
Altıncı sayımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://engelsizerisim.com/eeeh/dergi/2014/8
Dergimizde neler mi var, hepsini aşağıda bulacaksınız. İyi okumalar.
EEEH Dergi
Eşit, Erişilebilir, Engelsiz Hayat
Sayı: 6
Ağustos 2014
Editörler: Elif Emir Öksüz, Deniz Aydemir Döke.
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam, Gamze Sofuoğlu.
Web Sorumlusu: Burak Sarı
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği
İletişim Bilgileri
Web:
http://eeeh.engelsizerisim.com
E-posta:
Facebook:
Twitter:
Değerli okuyucular hepinize merhaba,
Zaman ne kadar da çabuk geçiyor diye düşündürten altıncı sayımızla karşınızdayız. Hiç fark etmeden yarım yıl geçmiş gitmiş bile. Dergimize gösterdiğiniz ilgi ve gönderdiğiniz yüreklendirici e-postalar için hepinize teşekkür ederiz. İlerleyen sayılarda da sizlerle birlikte olmak en büyük dileğimiz. Okuyucumuz olun, konuk yazarımız olun, gelin bir yazı seslendirin ya da yeni fikirlerinizi bizimle paylaşın. Hangi yolla olursa olsun bir şekilde EEEH ailesine dahil olun ve yaşama bir eeeh çekip bizimle birlikte eşit, erişilebilir ve engelsiz hayatın peşinden koşun.
Son zamanlarda ülke gündemine oturan seçimler, elbette EEEH gündeminde de kendisine yer buldu. Gamze Sofuoğlu, ne zaferin ardındaki sırrı ne de başarısızlığın altında yatan nedenleri tartıştı. Sadece tek bir şeyi ele aldı, bir tek biz körlerin hala sahip olamadığı gizli oy hakkı. Gündeme seçim kadar olmasa da, yine de bomba gibi düşen İŞKUR’un yüzkarası meslekler sözlüğü de EEEH yazarlarının ağına takıldı. Sadece engellilerin değil, kadınlar başta olmak üzere pek çok grubun ötekileştirildiği bu utanç abidesi, İlke Çeperli’nin de eklemeleriyle daha komik bir hal aldı. Mürşide Vural da aslında hepimizin bildiği; ama bir türlü kendini ikna edemediği bir şeyin altını çizdi: bir şeyi yapmak için yalnızca tek bir yol yoktur, alternatiflere açık olun ve bu sözlük gibi çalışmalarla önyargı oluşturmayı artık durdurun. Körler dünyasının geçen ay çok tartışılan bir konusu, körlerin kendini savunup savunamayacağı, Eylem Yurtsever’in yazısında karşımıza çıkıyor. Gülcan Altun’un bu sayıda bizlerle paylaştığı kişisel kazanımı, bu kazanımı yalnızca Gülcan ile sınırlayan kokuşmuş zihinler yüzünden, toplumumuzun hep kaybetmeye mahkûm edildiğinin en güzel kanıtı. Hep olumsuz konular, hep stres, biraz da artık güzel şeylerden bahsedelim değil mi? Mesela makyaj yapmaya kaldığımız yerden devam edelim, Elif Emir Öksüz’ün yazısıyla. Makyaj tamamsa ve artık çıkmak için hazırsak şimdi bir taksi çağıralım. İstanbullular buraya dikkat, bu uygulamaya aşık olabilirsiniz. BiTaksi uygulamasının kurulum, kullanım, erişilebilirlik ve avantajları hakkında bilgi almak için Engin Yılmaz’ın yazısı harika bir kaynak. Son olarak da gizemli konuk yazarımıza kulak verelim. Bakalım Altın Palmiyeli Kış Uykusu onda ne gibi izler bırakmış, hangi duyguları uyandırmış.
Hepinize keyifli okumalar diliyor, EEEH ailesi olarak tüm okuyucularımızı sevgiyle kucaklıyoruz.