Selamlar Dostlar. Baharın başlangıcı olan bu güzel günde, dergimizin 37. Sayısı bizlerle. Hem teknoloji var bu sayıda, hem hüzün, hem de felsefe. Bir solukta değil, dura dura, düşüne düşüne okuyacağınız bir seçki. İyi okumalar herkese. Dergiye

EEEH Dergi 37. Sayı: Mart 2017

Bağlantısından ulaşabilirsiniz. Söz editörlerimizde.

EEEH Dergi

Eşit, Erişilebilir, Engelsiz Hayat

 

Sayı: 37

Mart 2017

Editörler: Elif Emir Öksüz, Deniz Aydemir Döke.

Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Pınar Yavuz.

Web Sorumlusu: Burak Sarı.

Ses Teknik Destek: Engin Albayrak.

Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği.

 

İletişim Bilgileri:

 

Web: http://eeeh.engelsizerisim.com

E-posta: eeehdergi@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eeehdergi

Twitter: www.twitter.com/eeehdergi

 

 

Editörden

Merhaba değerli okurlar,

 

37’inci sayımızla yine sizlerle birlikteyiz. Bu sayıda da teknolojiden kişisel deneyimlere, tutum ve davranışlardan yasal düzenlemelere kadar uzanan birbirinden değerli sekiz yazımız var.

 

İlk yazımızda Deniz Aydemir Döke görme engelli anneler için sürdürülmekte olan bir projeden bahsediyor. Ultrason resimlerine bakmak, yerini ultrason resimlerine dokunmaya bırakıyor gibi görünüyor.

Doğmamış Bebeğe Dokunmak

 İkinci yazıda ise Elif Emir Öksüz şimdi erişilebilirliği bir başka açıdan ele alıyor. Görme engelli kadınlar ya da çiftler hamilelik testlerini bağımsız bir şekilde uygulayamıyor. Elif bu ayki yazısında bunun neden gerekli olduğunu anlatırken halen engellilerin üremesinin neden bir önyargı kaynağı olduğunu irdeliyor.

Hamilelik Testleri Neden Erişilebilir Değil?

 Bir sonraki yazımız teknolojiyle ilgili. Dünyada Braille teknolojileri, kabartma ekranlar, kabartma saatler, kabartma tabletler ne âlemde diye merak ediyorsanız Engin Yılmaz tarafından kaleme alınan yazıyı okumanızı tavsiye ederiz.

CSUN'dan Haberler

 Teknoloji iyi hoş ama bu insanların tutumları beni çileden çıkartıyor diyorsanız Meral Sözen hüzünlü bir kek yapmış ve hepimizi davet ediyor.

Hüzünlü Kek

 Bu hüzünlü kek Gülcan Altun’un yorgunluğunu depreştirmiş gibi duruyor. İnsanlardan çok mu şey bekliyoruz, bizi biz gibi göremezler mi dersiniz?

Bahar Yorgunuyum

 İşte tam bu aşamada Pınar Yavuz bize bir sosyal deneyden bahsediyor, çocukların gözünde farklı olmak yetişkinlerin gözünde farklı olmaktan farklı mıdır ki? Pınar bize bir video betimliyor ve bu videonun altında yatanlardan kendi deneyimlerinden de yola çıkarak bahsediyor.

Oyuna Devam

 İnsanların bu olumsuz tutumları sadece günlük hayatta bitmiyor, onca yasal düzenlemeye rağmen halen körlerin imzası sorgulanıyor, iki şahit getirmesi için tutturuluyor.  Tam bu aşamada Sevgi Mart bize hem bir hayalinden hem de körlerin imzasıyla ilgili yasal düzenlemelerden bahsediyor.

İmza mı Lazım?

 

Son olarak sizi Eylem Yurtsever’in başlıktaki formülünü çözmeye davet ediyoruz. Bakalım geçmiş bize neler söylüyor.

(Oidipus'un Kâhini artı Köroğlu'nun Babası) Çarpı Prometheus'un Ateşi Bölü Zaman Çarpı X Eşittir Lucifer'in Işığı

Hepinize iyi okumalar dileriz. 

 

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı