Merhabalar Dostlar. Dile kolay tam 4 yılı geride bıraktık. Eşit, Erişilebilir, Engelsiz bir hayat için tam 4 yıldır, kesintisiz çıkan 48 sayı. Tüm bu sayılarda bizi yalnız bırakmayan, yeni yazılar yazmamızı teşvik eden hepinize sonsuz teşekkürler. İşte 48. Sayımızı bulabileceğiniz bağlantı:

EEEH Dergi Sayı 48, Şubat 2018

Bu sayıda giriş yazımız için sözü Pınar’a bırakıyoruz. İyi okumalar.

EEEH Dergi

Eşit, Erişilebilir, Engelsiz Hayat

 

Sayı: 48

Şubat 2018

Editörler: Elif Emir Öksüz, Deniz Aydemir Döke, Meral Sözen.

Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Pınar Yavuz.

Web Sorumlusu: Burak Sarı.

Ses Teknik Destek: Burak Sarı.

Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği.

 

İletişim Bilgileri:

 

Web: http://eeeh.engelsizerisim.com

E-posta: eeehdergi@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eeehdergi

Twitter: www.twitter.com/eeehdergi

 

Editörden

Merhaba sevgili okurlar,

Tam dört yılı geride bıraktığımız yeni sayımızla karşınızdayız. İçimiz kıpır kıpır. Hem heyecanlı hem gururluyuz. Bu duyguları bize yaşatan siz okurlarımıza teşekkür ederek dergimizin bu ayki birbirinden güzel yazılarını takdim edelim.

Sizlere bu derginin ulaşmasını sağlayan bilgisayar kullanımı için geçmiş yıllarda körlerin verdiği mücadeleyi öğrenmek istiyorsanız konuk yazarımız Habil Bozkurt’un yazısını okumadan geçmeyin.

3B'nin 3'üncüsü Bilgisayar

 Canan Çam Yücel ise yol kat edilmesi gereken bir başka mücadele alanına dikkat çekiyor. Erken tanı ve erken müdahale. Engelli bir çocuğa sahip aileler mutlaka okumalı.

Engelli Bireylerde Erken Tanılama Ve Erken Müdahelenin Önemi

 Ya engel sonradan oluşursa? Hayata mı küseceğiz yoksa var olmak için yeni yöntemler keşfederek bağımsız bir yaşama sahip mi çıkacağız? Merak edenler buyurun Engin Yılmaz’ın yazısına.

Bedenimin Koltuk Değnekleriyle İmtihanı

 Peki deneyimlediğimiz ve yeni olan durum engellilik değil de annelik ise? Engelli bir anne bu süreçte ayrımcılığa uğruyor mudur dersiniz? Cevabı Elif Emir Öksüz’ün yazısında.

Engelli Kadınlarda Doğum Sonrası Depresyon

 Sırada, güçlendiren bir başka yazı daha. Kendini kabul, zorlukların üstesinden gelmenin ve hayattan tat almanın ilk adımı. Nasıl mı oluyor? Meral Sözen’in yazısını okumadan geçmeyin.

Biz Şimdi Neyiz?

 Peki mutfakta bağımsız bir yaşamın keyfini sürmek için ne yapıyoruz? Murat Kefeli’nin yazı dizisine kaldığımız yerden devam ederek lezzetli bir dünyanın kapılarını aralıyoruz.

Mutfak İşlerine Sıfırdan Giriş 3

  Yemek yemek güzel de ah şu kilolar olmasa. Sevgi Mart şifa veren yazısıyla bizlerle bu ay.  Yazarımızın önce kararlılığı, sonra erişilebilir bir telefon uygulamasının yardımıyla başardığı kilo verme hikâyesi sizlere ilham kaynağı olacak.

Sağlıklı Yaşam Deneyimim

 Hazır kilo vermek demişken yürüyüşe çıkmaya ne dersiniz? O halde konuk yazarımız Merve Deniz Paker’le İstanbul’u gezelim. Ama bu iş öyle pek kolay olmayacak, sizi şimdiden uyaralım.

Ah İstanbul

 E dışarı çıkmışken erişilebilir bir müzeye gitmek de güzel olur değil mi? Böyle bir müzenin hazırlık çalışmalarını dinlemeye ne dersiniz? O zaman bir başka konuk yazarımız Olcay Aşçı’nın yazısı sizlerle.

Galiba Bu Kez Oldu

 

Bu zamana kadar bize eşlik eden tüm okurlarımıza selam eder, bir sonraki sayıda görüşünceye kadar keyifli okumalar dileriz.

 

Engelsiz Erişim Derneği Twitter Zaman Akışı